konkurrence: Seks CD’er fra vokalgruppen Kvint på højkant fra Svendborg Musikråd og Ugeavisen Svendborg
svendborg: Den sydfynske vokalgruppe Kvint er aktuel med CD’en: ”Vi Var Enige Om” - et album fyldt med smukke og stemningsfulde acapella-sange i egne arrangementer.

Gruppen har i årenes løb givet en lang række koncerter - og nu kan Kvint altså også sættes på afspilleren hjemme i stuerne.

Selvom ”man var enige om” er en studieindspilning, har gruppen sunget alle sangene ind ”live” og brugt så lidt teknik som overhovedet muligt.

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at indfange sangenes stemning og skabe en levende atmosfære om hver enkelt sang. For vi vil gerne vise, at det er muligt at komme langt omkring, selvom vi kun gør brug af vores stemmer, fortæller Jacob Sangild fra Kvint.

CD´en rummer i alt 11 numre bl.a. Queen´s ”Love og my Life”, en inderlig kærlighedsballade, der ligger godt for de udtryksfulde stemmer - og anden skæring er titelsangen ”Vi var enige om”, der har tekst af Kristen Bjørnkjær.

- Vi får meget inspiration af at dykke ned i den danske digtekunst og finde gode tekster, som vi selv sætter i musik, fortæller vokalgruppens komponist og arrangør Carsten Borbye Nielsen, og han fortsætter:

- I det hele taget er det et af Kvint´s særkender, at vi lægger stor vægt på sangenes fortællinger og på at få teksterne formidlet på en vedkommende måde.

Foruden flere eksempler på danske digte i egen musik, fortolker de fem dygtige sangere kompositioner af blandt andre Tim Christensen, Paul McCartney og Loveshop.

Svendborg Musikråd, der har støttet udgivelsen, sætter sammen med Ugeavisen seks skiver på højkant.

Er man ikke en af de heldige vindere, kan CD’en købes via gruppens hjemmeside
  • Af: