SVENDBORG: Pinsefesten i Christiansminde hører til blandt nogle af de ældste traditioner i Svendborg. Tidligere var pinsefesten kædet sammen med Svendborg Borgerlige Skyttelaugs afholdelse af den såkaldte 3. Pinsedag, som også tidligere blev kaldt for Svendborgs Nationaldag. Skolerne holdt fri, så børnene kunne få en dag i skoven med tivoli, og transporten fra byen til Christiansminde foregik med færgen Helge.

Sidste år skulle Støtteforeningen, "Den nye Børnehjælpsdag i Svendborg" så forsøge at puste nyt liv i den traditionsrige Pinsefest. Tiltag som samarbejde med den lokale rollespilsforening Skjold samt byens klovnefestivals-arrangør,John Newman, og afholdelse af aftenkoncerter med kendte nationale navne var blandt sidste års tilbud til gæster ved pinsefesten. Vejret var med arrangøren, og mens aftenkoncerterne ikke var nogen succes, så var Kjærs tivoli sammen med rollespillere og en række af lokale og internationale klovne med til at gøre festen mere festlig.

Støtteforeningen er i år alene om at arrangere festen, idet festens tidligere tovholder, Svendborg Håndboldklub, har trukket sig. Med en tre-årig kontrakt med Svendborg Kommune er der lagt op til en tilbagevendende begivenhed, hvor målet er, at pinsefesten gøres til en familiefest.

Formanden for Støtteforeningen Mogens Nielsen fortæller, at man i år har forstærket samarbejdet med Kjærs Tivoli og tilføjet både et Cirkus og en Bamsefabrik til sidste års succesfulde del af festlighederne. Til gengæld har man valgt helt at se bort fra koncerter.

I år vil der således også være rollespillere fra Skjold samt lokale og internationale klovne. Klovnene har dannet baggrund for årets tema: "Kom og leg med dit barn" - og tilbyder workshops for børn med deres forældre, hvor man kan lære nye tricks og tips til sine lege.

Festens overliggende sociale formål er et tilbud til områdets anbragte børn og unge, der er blevet inviteret til at komme og opleve pinsefestlighederne uden at det skal koste dem andet en transporten til og fra Christiansminde.

Festlighederne starter fredag den 29. maj og fortsætter til og med mandag den 1. juni.