Voksenven: En voksenven er en mand eller en kvinde, som påtager sig den opgave at skabe en sund og udviklende samværsrelation med en dreng eller en pige

Svendborg: Otte drenge ønsker sig brændende en voksenven i Svendborg lige nu - er det dig?

- Er du indstillet på at arbejde frivilligt og være med til at gøre en afgørende forskel for et barn? Har du tid 2-4 gange om måneden til at være sammen med et barn mellem 6 - 12 år, der mangler en ekstra voksen? Så er voksenven lige noget for dig, skriver Børns Voksenvenner Svendborg i en pressemeddelelse.

Siden 2005 har Børns Voksenvenner Svendborg etableret venskaber mellem ressourcestærke voksne og børn fra 6-7 års alderen og opefter - børn som har brug for mere voksenkontakt end den, de oplever i dagligdagen, for eksempel fordi de har en spinkel kontakt til en af deres forældre, eller fordi de har mistet en forælder.

Mangler voksenvenner

Lige nu søger Børns Voksenvenner Svendborg frivillige, der har lyst til at gøre en forskel i et barns liv. Børns Voksenvenner Svendborg søger helt almindelige voksne, der har tid og overskud til en ven i børnealderen.

Børns Voksenvenner Svendborg understreger, at man også selv får noget ud af at være voksenven.

- Man får glæde ved at se barnet udvikle sig og få mere selvtillid - det at vinde et barns tillid lægger alen til ens livskraft. Man kan deltagele i fællesarrangementer i foreningen, opleve glæden ved at kunne gøre en forskel og få erfaringer til sit CV, skriver Børns Voksenvenner Svendborg i pressemeddelelsen.

Som voksenven skal man have en ren straffeattest, og man skal have tid, lyst og overskud til at give et barn et frirum.

Rent praktisk skal man til en samtale på kontoret, man skal have et hjemmebesøg af to matchere, der vil prøve at finde det bedste match mellem et barn og voksenvennen. Man skal deltage i en kursusaften, og tilsidst vil Børns Voksenvenner Svendborg forsøge at finde et match mellem barn og voksenven, hvor der lægges vægt på kemi, interesser og geografi,

- Selvfølgelig forpligter det at være ven med et barn, men det handler om relationer, og derfor skal kemien være rigtig. Viser det sig derfor, at venskabet ikke kan fungere, så hjælper vi med at afslutte det på en god måde. Mere kompliceret er det ikke. Begge parter skal have glæde af ordningen. Samværet må aldrig blive en belastning - det har hverken voksenvennen eller barnet nogen glæde af, skriver Børns Voksenvenner Svendborg i pressemeddelelsen.

Kontakt Børns Voksenvenner Svendborg for at høre mere om rollen som voksenven. Send gerne en mail til svendborg@voksenven.dk.

  • Af: