SVENDBORG: Trenden med glans og glimmer er kommet for at blive. Guld- og sølv glinser på såvel smykker som i tekstiler og på vægge. Nu lancerer farvehandlerkæden Colorama en ny Metallic- og Perlemorsmaling fra den svenske producent Alcro.

Alcro har i nogle år produceret maling, der kan tones i metallickulører, denne metallic kollektion udvides nu med to nye kulører: blågrå "Ocean" og gulgrøn "Olive". Metallicsuccesen følges op med Perlemor, ni kulører med et utroligt flot skær. Malingen som de nye kulører tones i, Metal Dekor, er vandfortyndbar. I modsætning til metallickulørerne, som virker kraftige og skarpe i nuancerne, når de males på store arealer, har Perlemorskulørerne et mere blødt skær.

- De lidt mere afdæmpede nuancer på Perlemorskulørerne, gør at de egner sig godt både som dekoration og til maling af hele vægge, fortæller Peter Andersen fra Colorama på Klosterplads i Svendborg. Og er man lidt vovet kan man f.eks. male en endevæg med en af Perlemorskulørerne, og male en del af interiøret med en matchende Metallickulør.

Blandt de ni Perlemorskulører findes den varme beige "Champagne", den bløde "Silkegrå", samt den grønglinsende "Pepparmint". Kuløren "Romans" med et svagt skær af lilla samt "Rosé" som er svagt rosa, kan ligesom de øvrige kulører bidrage til et lidt mere sofistikeret udtryk i rummet.

- Man kan også lave en personlig opslagstavle, direkte på væggen, ved først at male med magnetmaling og efterfølgende male over med Metal Dekor, eller friske loppefundet op med en fræk metallickulør, forklarer Peter Andersen.

Ved at anvende forskellige påføringsteknikker kan det malede få helt forskellige udtryk. Væggens karakter og farve skifter alt efter hvordan lyset falder ind i rummet eller hvordan det færdige resultat oplyses - med lamper eller med levende lys.

Alcro Metal Dekor kan påføres med rulle og pensel og er klæbefri efter 4 timer og overmalbar efter 12 timer.