SVENDBORG: Klinik BioPuls er navnet på en ny klinik, som åbner i næste uge på Klosterplads 2, 2 sal i Svendborg, og indehaver er Bettina G. Juel, der er uddannet som sygeplejerske og cand. scient. san. (Den Sundhedsfaglige Kandidat uddannelse).

- Efter selv at have været afhængig ryger i 20 år, prøvede jeg med stor succes en rygestopbehandling med Biofeedback - og har været røgfri siden. Min begejstring for rygestop behandlingen resulterede i, at jeg blev oplært i biofeedback behandlingen, og nu vil jeg hjælpe andre ud af afhægigheden til tobak, siger Bettina G. Juel.

- Rygestop behandlingen med biofeedback er et alternativ til rygestopkurser, men i stedet for at fastholde rygerne i deres nikotin-afhængighed ved at tilbyde nikotinpræparater, tager biofeedback behandlingen fat om nældens rod, og fjerner trangen til nikotin, og gør dig fri af afhængigheden med én behandling. Afhængighed af nikotin udvikles gradvist, efterhånden som nikotin skaber vedvarende forandringer i nervesystemet i hjernen. Hvis du har røget dagligt gennem flere år, vil du have udviklet fysiologisk afhængighed. Ethvert indtag af nikotin gennem cigaretter eller nikotinerstatning er med til at fastholde og vedligeholde afhængigheden, forklarer Bettina G. Juel.

- Som ryger kan man være af den overbevisning, at det er en håbløs situation at gå i gang med et rygestop. De har måske gentagne gange prøvet at stoppe, men har til sidst givet op. De konkluderer typisk, at de ikke har viljestyrke nok, eller de er så afhængige, at et permanent rygestop er umuligt. Mange rygere befinder sig i selve overvejelsesfasen i lang tid og beskriver denne fase med, at de har en side af sig selv, som kan formulere alle grundende til at stoppe samtidig med, at de har en anden side, som kan formulere alle de grunde, der er til at fortsætte. De to sider af personen diskuterer gennem lang tid med hinanden, før beslutningen om et rygestop tages, siger Bettina G. Juel og tilføjer, at blot én behandling med biofeedback af ca.1 times varighed, gør dig fri af afhængigheden og trangen til nikotin.

- Behandlingen er ganske ufarlig, smertefri, uden fysiske indgreb, og sker ved påvirkning af ultra-svage elektromagnetiske impulser, fortæller Bettina G. Juel.

Biofeedback er en behandlingsform, der er baseret på puls og frekvens, som styrker kroppens evne til selvhelbredelse.

- Det er en terapiform, der søger at skabe balance i kroppens energisvingninger. Grundlaget er en opfattelse af, at alle celler i et organ normalt er indstillet på fælles frekvenser, som de både sender og modtager på. De kan herved kommunikere indbyrdes og modtage fælles ordrer fra organismens side. Men såfremt signalerne på cellens frekvens forstyrres, kan det på længere sigt fremkalde ubalance eller sygdom. Behandlingen går ud på at inaktivere forkerte signaler, samt forstærke svage signaler.

- Ved en Biofeedback behandling påvirkes cellerne i kroppen med ultra-svage elektromagnetiske signaler, som gør at trangen til nikotin elimineres, slutter Bettina G. Juel.