Af Michael Thorbjørnsen

Svendborg: Tidligere var du som forælder nødt til at kontakte SKAT, enten telefonisk eller ved at møde op, når du første gang fik brug for et frikort til dit barn.

- Nu kan du klare det alene ved hjælp af din pc, fortæller afdelingsleder for markedsføring i SKAT Syddanmark, Kirsten B Hansen.

En del ungarbejdere får besked fra deres nye arbejdsgiver om at aktivere deres frikort, og at de skal henvende sig til SKAT. Det er nu ikke længere nødvendigt. SKAT oplever dog stadig, at pligtopfyldende forældre kontakter dem, også selv om deres barn har et frikort i forvejen.

Så nemt er det

Du kan via www.tastselv.skat.dk bestille en TastSelv-kode til dit barn. Når du efter et par dage modtager koden med posten, kan du logge dig på dit barns egen TastSelv-menu.

I TastSelv-menuen vælger du Ændre Forskudsopgørelse, og derefter kan du selv taste den indtægt (rubrik 10) dit barn forventer at tjene. Du klikker herefter på Vis konsekvenser og til sidst på Godkend, og dit barns frikort bliver dannet.

Og nu da skattekortet og dermed også frikortet er blevet digitalt, skal du ikke aflevere noget til barnets arbejdsgiver, som selv henter det digitale frikort hos SKAT.

SKAT har tidligere haft op mod 100.000 henvendelser om året, der handler om at få et frikort til børn og unge. Med den nye løsning forventer SKAT at dette tal reduceres væsentligt.