i byen: Restaurant Saigon i Frederiksgade serverer populære retter fra det asiatiske køkken
svendborg: 34-årige Linh, der stammer fra Vietnam, men som i en lang årrække har boet på Fyn (nu i Gislev), har netop åbnet ”Saigon Restaurant” i Frederiksgade 4 på hjørnet af Havnepladsen. I restauranten, hvor der er plads til 36 gæster, kan man få flere a la carte-menuer, men også vælge en stor buffet med 16 af de populæreste asiatiske småretter som stegt kylling i karry, indbagte rejer, krabbesuppe, løgringe, nudler med rejer og grøntsager, stegt oksekød med barbercue, forårsruller, hot wings - og et japansk islæt: sushi.

Blandt a la carte-menuerne er der bl.a. tigerrejer med chilipasta, peking and, saté oksekød og ”duerede” med oksekød, svinekød og kyllingefilet - hertil får gæsterne gratis salatbar.

- Desuden vil jeg på udvalgte dage servere retter fra det helt originale vietnamesiske køkken. Jeg begynder fredag den 24. august med ”Pho”, en velsmagende nudelsuppe med bønner og urter, og til open by night fredag den 31. august står den på bánh cuôn, som er en ret med rispapirruller med tigerrejer og grøntsager, fortæller Linh, der håber, at svendborgenserne også har lyst og mod til at smage den mere originale vietnamesiske mad.

Linh, der har fået sin maduddannelse hos en onkel, der i flere år drev restaurant i Assens, hvor Linh hjalp til i køkkenet, sætter en stor ære i at lave god mad med friske råvarer og i rene omgivelser, hvilket også ses i restaurant og køkken, hvor der er god hygiejne og indbydende omgivelser.

- Vi har gjort rent og nyindrettet stedet med bl.a. et børnehjørne, hvor de små f.eks. kan spille på Nintendo Wii, mens mor og far spiser.

Saigon Restaurant har også take away, hvor kunderne til en hurtig boks kan vælge mellem retter fra buffeten til at tage med sig hjem.

Linh er iøvrigt mor til fire drenge, den yngste er tre år, mens de tre ældre drenge er kendt fra Matoni Band, som blev landskendte, da de deltog i ”Talent 2008”.

- Min mand har boet i Svendborg i mange år, og han ønsker en dag at vende tilbage til Sydfyn, og når jeg nu har fået restaurant her, rykker den del af sagen måske nærmere, slutter Linh.
  • Af: