kunst: Lige så nemt som at låne bøger på biblioteket kan private medlemmer af SAK nu låne kunst til hjemmet

svendborg: Nu kan man som privatperson låne kunst i SAK Kunstbygning i Vestergade i Svendborg, hvilket altså vil sige, at man kan forny hjemmet med et kunstværk uden at skulle købe.

Det er ifølge SAK næsten lige så nemt som at låne bøger på biblioteket. Dog er lånetiden betydelig længere, hele 10 måneder, men det kræver, at man er medlem af SAK's kunstforening.

SAK har en kunstfond, som de sidste 30 år haft billedudlån til firmaer og institutioner.

Der indkøbes hvert år ny kunst, som bliver samlet i kollektioner bestående af 4-5 værker.

- Vi er meget glade for, at vi på denne måde har kunnet bringe kunst ud til arbejdspladser, kontorer, kantiner og venteværelser. Det ligger helt i tråd med SAK Kunstfonds formålsparagraf - at formidle kunst ud til så mange mennesker som muligt.

- I stedet for at malerierne skal hænge og støve til på et museum, har vi valgt denne mere aktive kunstformidling, hvor vi bringer kunsten ud til folket, siger Kirsten Würtzen, der er en af de to frivillige, som har påtaget sig arbejdet med at administrere udlånet.

Enkelte værker

SAK har i billedudlånet cirka 70 kollektioner, og dem fortsætter kunstbygningen med at udlåne til SAK's erhvervsmedlemmer. Men hvert år ligger der i årets første måneder altid nogle kollektioner tilbage, som ikke er udlånt.

Og det er disse kollektioner, som SAK nu vil splitte op i enkelte værker og tilbyde til private medlemmer.

Det er dog sådan, at "lånet" ikke er helt gratis, for der skal betales et mindre beløb, som går til vedligeholdelse og administration.

Beløbet varierer alt efter værkets værdi og størrelse.

Interesserede kan henvende sig til SAK Kunstbygning, Vestergade 27 i Svendborg, her kan man se de udvalgte værker og underskrive låneaftale.

  • Af: