nyt fra byen: Nick Matthissen og John Rasmussen inviterer på fredag til reception i deres nye værksted på Bodøvej i Svendborg

svendborg: Nick Matthisen (32) og John Rasmussen (40) er brødre, men har ikke samme efternavn. Derimod har de en fælles passion for kubik og mekanik, og den interesse har efter flere års tilløb resulteret i MC Shop Fyn, som de på fredag den 8. april åbner på Bodøvej 12 i industrikvarteret i det nordlige af Svendborg.

MC Shop Fyn er først og fremmest en værksted, hvor der repareres, serviceres og klargøres motorcykler og biler i alle mærker, men hvor det er håbet, at der med tiden også kan blive salg af nye motorcykler. Foreløbig tilbyder brødrene at sælge brugte motorcykler i kommision, hvor eventuelle sælgere kan benytte sig af MC Shop Fyns netværk og hjemmeside.

- Nu skal vi lige have værkstedet op at køre, og så må vi se, hvad vi med tiden kan udvikle butikken til med tilbehør og salg af motorcykler, fortæller John Rasmussen, som beholder sit job som malerinstruktør på Syddansk Erhvervsskole, men skal koncentrere sig om de administrative opgaver i MC Shop Fyn.

- Men jeg kan nok ikke helt holde fingrene fra værktøjet, for jeg kan virkelig godt lide at lave både motorcykler og biler, fortæller han.

John Rasmussen har ligesom sin bror altid haft fart i kroppen, og han kørte som yngre motocross (80 kubik)i højeste række.

Reception på fredag

Nick Matthisen, som selv kører rundt på en Yamaha R1, har i nu halvdelen af sit liv arbejdet med reparation af motorcykler og biler. Han er uddannet mekaniker og har i 10 år arbejdet på et motorcykelværksted, men har nu skiftet gear for at blive selvstændig med sin bror.

På værkstedet, som også tilbyder at gøre to- og firhjulede klar til syn og omregistrering, får brødrene hjælp af Gert Schmidt, Langeland, som har været selvstændig i 38 år med eget værksted, men nu har valgt at hjælpe brødrene på vej. Gert Schmidt kan ligesom Nick Matthisen lave biler i alle mærker, men specialet er Audi, Skoda og VW.

Nick Matthisen og John Rasmussen er begge født i Stenstrup, har boet flere år i Svendborg, men Nick er nu flyttet tilbage til Stenstrup, mens storebror har bosat sig i Ringe.

Brøderene har i opstartfasen fået hjælp af Sydfyns Malerforretning, Brdr. Folkmann og Østfyns Tømrer & Snedker - og ikke mindst virksomheden Masava Kemi, som har stillet lokaler til rådighed for MC Shop Fyn.

Det nye værksted åbnes ved en reception på fredag mellem 13-16, hvor der er gratis pølser til alle, der kigger forbi.

  • Af: