nyt fra byen: Midt i julens trængsel og alarm åbnede de to venner, Rune Kruse og Lasse Bekker, endnu en bar i Svendborg

svendborg: Rune Kruse og Lasse Bekker, som står bag Love In - Festivalen på Skarø og desuden driver baren og spillestedet Kammerateriet på Frederiksø, åbnede kort før jul værtshuset Venbar i Frederiksgade 4, som tidligere har huset Restaurant Bombay.

Og det er to gode kammerater og venner, som står bag de nye initiativer i byen. Rune Kruse, som har eget rådgivningsfirma med Kina som speciale (han taler og har en kandidatuddannelse i kinesisk), og Lasse Bekker, som er freelance tv-journalist med ofte gode og skæve indslag i TV2-nyhederne, blev gode venner i 9. klasse. Men det er først inden for de seneste år, at de er begyndt at realisere deres drømme om at blive selvstændige, først med festivalen på Skarø, så med Kammerateriet og nu med Venbar.

- Vi har begge en forkærlighed for musik, for det at have det sjovt, at arbejde med glade mennesker og ikke mindst havnen i Svendborg. Disse elementer samt ønsket om at være selvstændige og selv bestemme over vores arbejdsliv har vi nu forenet i vores tiltag, forklarer de to venner, som begge har droslet gevaldigt ned i deres oprindelige jobs.

Rune Kruse og Lasse Bekker går begge rundt med mange ideer og initiativer i deres skæve og kreative hoveder. Nogle bliver aldrig til noget, andre bliver lagt til overvejelse og andre bliver realiseret ganske hurtigt.

- Vi gik en dag forbi de ledige lokaler her i Frederiksgade og pludselig kom ideen om at åbne et værtshus. Dén idé kunne vi begge se en mening med, og få måneder senere kunne vi slå dørene op, fortæller Lasse Bekker.

- Det bliver sådan en sjov, levende høj pulsbar med en masse fadøl og den knaldrøde gummibåd og sjov og ballade, fortæller Lasse Bekker om baren, som kun ligger et stenkast eller to fra Kammerateriet.

Og lokalerne er ikke tilfældigt valgt.

- Vi kan se et samspil med Kammerateriet. Når man er færdig med at høre en koncert, så kan man gå over i Venbar, hvis man har lyst, siger Lasse Bekker.

Som nævnt har både Rune Kruse og Lasse Bekker, begge er 33 år, en svaghed for Svendborg Havn:

- Vi begynder at brænde for den. Jeg ved godt, at der sidder kræfter oppe i byen, som godt vil have alt til at ske i midtbyen, men jeg synes, at fremtiden tilhører havnen. Og byen fortjener, at der sker noget spændende hernede, siger Lasse Bekker, som har opdaget, at Venbar ikke blot henvender sig til det yngre publikum.

- Der var, hvad vi troede, men folk i alle aldre er set herinde, og de skal være så velkomne, for her handler det om at hygge sig og have det sjovt - og så er alderen jo lidt ligegyldig, siger han.

  • Af: