broholm: Nye forpagtere på Broholm Slot inviterer til reception torsdag og nytårskur på lørdag
gudme: I 20 år var Anne Bille-Brahe direktør for Stensgaard Herregårdspension ved Millinge, men herregården har fået ny indehaver og nye tider henruller dér. Det er også tilfældet på Broholm Slot, hvor kammerdame Anne Lütken, som har resideret på Broholm Slot siden 2001, for nylig mistede sin mand, Frederik Lütken, og hvor sønnen Anders Sehested Hjerl-Hansen, som sidste år blev gift med Christina Regitze Kaas Knuth, godsejer på Egeløkke Gods på Nordlangeland, har genoptaget sit civile job som bank- og investeringsrådgiver.

Derfor har Lütken-familien valgt at forpagte hotel- og restaurationsdelen på Broholm Slot ud, og valget faldt på Anne Bille-Brahe, som Anne Lütken har kendt i mange år fra foreningen ”Danske Slotte & Herregårde”. Anne Bille-Brahe har til Broholm Slot medbragt en af sine betroede medarbejdere fra Stensgaard Herregårdspension, Kenneth Birler, som medforpagter, ligesom kok Kim Gubi, som også tidligere har været på Stensgaard Herregårdspension, overtager hvervet som køkkenchef. Slottets hidtidige kok, Kim Rødsgaard, fortsætter som en del af det nye team på Broholm.

Overtagelsen af hotelafsnittet med 15 værelser samt køkken og restauration markeres ved en reception torsdag eftermiddag fra 14-17, mens man på lørdag inviterer til flot nytårskur med mad- og vinsmagning med musikalsk underholdning.

- Det er jo et skønt sted med mange muligheder, og vi glæder os til at komme i gang med arbejdet, fortæller Anne Bille-Brahe, som har planer om flere kulturelle begivenheder på Broholm.

- Vi har f.eks. lørdagsjazz med frokost samt søndagsbruch med klassiske toner med i overvejelserne, ligesom vi vil udvide og arbejde mere med vores a la carte.

- Desuden indbyder slottet jo til både små og store selskaber, der er så mange flotte rum, så her forventer vi at kunne tilbyde mange gode fester i fremtiden, slutter Anne Bille-Brahe.
  • Af: