Svendborg: Haider, 30-årig mand med irakisk baggrund, kan mange sikkert nikke genkendende til, da han både har deltaget i Robinson og Paradise Hotel på TV3 (begge i 2008). Nu er de eksotiske strande i Malaysia og den lækre pool i Mexico, hvor de to realityprogrammer bliver optaget, skiftet ud med den (mere) charmerende Svendborg, hvor Haider sammen med sin kæreste har overtaget Café Pho Viet i Vestergade 4.

Kæresten er 27-årige Casey hvis mor er vietnamesiske Fru Huong, som i 2010 åbnede cafeen i Vestergade.

Fru Huong der har boet i Danmark i 31 år og er mor til seks børn, er også kendt for bl.a. at starte Wok House op og ikke mindst sin systue, hvor hun har syet kjoler for baronesse Caroline Flemming og hundredvis af lokale kvinder. Wok House, ligeledes i Vestergade, hvis speciale er hurtige baguettes, drives i dag af to andre døtre, mens Casey altså er vendt hjem fra København for at overtage Café Pho Viet sammen med Haider.

- Jeg er blevet en ældre dame, der ikke kan overkomme helt det samme mere, så derfor er det en stor glæde for mig, at min datter og hendes kæreste har lyst til at overtage cafeen, fortæller Fru Huong.

Café Phö Viet, som betyder "vietnamesisk suppe", tilbyder et asiatisk køkken med bl.a. krydrede vietnamesiske supper med rejer, hummer og meget andet samt 14 forskellige retter, herunder kinarejer, kylling i karry, pekingand, oksekød i karry og forskellige andre delikatesser fra Østen.

- Vi tilbyder også den populære china boks med 10 forskellige valgmuligheder - også indbagte rejer, som kan nydes enten her i cafeen eller tages med som take away, siger Casey som også selv står bag desserten i form af hjemmebagt kage - ifølge Deres udsendte smager den ganske pragtfuldt.

- Jeg har ikke lært at lave mad på kurser eller skole, men har lært det af min mor - og så er jeg vist nok lidt af et naturtalent i et køkken, det er i hvert fald, hvad mine venner og familie fortæller mig, siger Casey som påtænker også at lave sandwich, som kunderne kan tage med sig.

Udover varme retter er der også mulighed for øl, vin eller en forfriskende sodavand, hvis det er tiltrængt. Også kaffe og the i forskellige udgaver serveres i cafeen - og alt tilbydes til fornuftige priser.

  • Af: