fest på fredag: Butikkerne i den øvre ende af Møllergade står igen i år bag en fest med musik, mode og mad i gadebilledet

svendborg: Den varme ende af Møllergade har igen i år fundet sammen i en kærlig omfavnelse. Ud af det kommer der endnu en gadefest med vægt på samarbejde og flinkhed. Fredag den 17. maj bliver der således skruet op for charmen i toppen af Møllergade. Butikker, beboere og folk med gang i gaden har budt ind med idéer og indslag for at lave en festlig dag for alle, der har lyst til at komme.

- Det var meningen, at vores gadefest sidste år skulle have været en enlig svale, men den blev så stor en succes, at vi har fået flere opfordringer til en ny af slagsen. Og da vi også selv syntes, at det var ret så hyggeligt at planlægge og arrangere, blev vi enige om at lave endnu en gadefest, fortæller Nicolaj Amstrup fra Troels Boghandel, som her udtaler sig på alle forretningernes vegne.

Nicolaj Amstrup fortæller, at sammenholdet i gaden er styrket efter sidste års gadefest.

- Der opstår et nærvær og et fællesskab, når man står sammen om et fælles arrangement - og dette nærvær og netværk er også nødvendigt, fordi mange af os er små og flinke enkeltmandsejede specialbutikker. Netop derfor kan vi også lave en gadefest som denne uden de store forviklinger, fordi vi ikke skal spørge om lov i et stort hovedkontor.

- Desuden er vi heldigt stillet, da vi her i gaden både har restaurant (Mueis Thaifood), drikkevarer (Rob Roy) og musik (Harders) lige ved hånden og derfor ikke skal ud og hente eksterne leverandører, forklarer Nicolaj Amstrup og understreger, at alle de deltagende forretninger har budt ind til festen.

- Vi ønsker med gadefesten at vise, hvad Møllergade indeholder og rummer af spændende butikker, men først og fremmest ønsker vi bare en glad og flink fest, siger Nikolaj Amstrup.

  • Af: