godt gået: Kortermann IT er to år i træk løbet med den fine Gazelle-pris. Der er efterspørgsel på den service og ekspertise, virksomheden leverer - og med flytning til 500 nye kvardratmeter i Erhverv Øst er der plads til at vokse endnu mere

svendborg: Der er god plads hos Kortermann IT i Erhverv Øst - i alt 20 medarbejdere er det blevet til på de 10 år, som virksomheden har eksisteret.

Med titlen som gazellevirksomhed i 2014 og 2015 kunne indehaver Henrik Kortermann sagtens se i kortene, at pladsen ville blive påkrævet, så for halvanden måned rykkede han og medarbejderne ind med computere og ekspertise inden for alt, der har med "IT" at gøre - helt bredt forstået. Og det er en af nøglerne til at forstå, hvordan virksomheden støt og roligt er vokset med to-tre medarbejdere om året.

- Vi plejer at sige at vi kan levere alt indenfor IT, lige fra telefoni til printerservice og hardware. Hvis vi ikke kan levere det selv, så kender vi en, der kan - og for kunden er det bare vigtigt, at tingene fungerer, og at det er nemt at komme i kontakt med en, der kan hjælpe hurtigt, siger Henrik Kortermann.

"Single point of contact'" kaldes det i business-sproget - og det er der efterspørgsel på. Blandt andet fordi det er krævende og kan være dyrt at sætte sig grundigt ind i de mange dele af IT, som en moderne virksomhed har brug for.

Med til at booste væksten har været det vestjyske engagement, som har været en del af forretningen i en årrække med en afdeling i Varde. Underskoven af leverandører til offshore-industrien er en stor del af omsætningen og der er tegn på stadig vækst og udvikling. Det giver også god omsætning på Englandsvej.

Vækst via netværk

En anden udviklingsmulighed for ham og de øvrige it-virksomheder på Sydfyn er det nye fokus på at skabe vækst i samarbejde og netværk. Det skal forummet IT Sydfyn hjælpe med til. IT Sydfyn er en klynge, der blev skabt i efteråret og bl.a. skal gøre det muligt for sydfynske it-virksomheder at byde på større opgaver i fællesskab.

Samlet står man stærkere, er filosofien - og samlet har man også nemmere ved at få fat i de bedste folk, hvilket er en stadigt større udfordring.

- Rekruttering er et enormt vigtigt felt for os. Hvis vi lykkes med at tiltrække gode folk, så kommer flere til - og så er der også gode opgaver og de større kunder i sigte. Med IT Sydfyn kan vi forsøge at etablere et samlet ansigt udadtil og fortælle, at her er en attraktiv by, smuk natur, gode boliger - men absolut også jobs, der er udfordrende og interessante, siger han. IT-klyngen rummer samlet omkring 100-120 it-jobs i det sydfynske, hvilket giver basis for en masse videndeling og netværk.

I det hele taget har netværket høj prioritet - ved siden af den daglige forretningsgang. Derfor sponserer man også GOG og satser i de kommende år også på at udvide kundegruppe i det sydfynske.

- Det tager tid - og man høster f.eks. ikke gevinsten af en sponsorskab, hvis man ikke også bruger tid på at komme de steder, hvor folk er - snakke, lytte og blive klogere på, hvad virksomhederne ønsker, siger han.

Og når man lytter - så skal man i høj grad også bringe de nutidige erfaringer med ind i billedet, er hans oplevelse.

- Det kan da godt være, at der har været nogle oplevelser tilbage i tiden, hvor kommunen var langsom eller noget andet, der irriterede.

- Men vi har en forpligtelse til at se fremad, synes jeg. Vores samarbejde med kommunen har været helt uproblematisk og jeg tror, vi skal huske at se på nutiden i stedet for de myter og forestillinger, der lever rundt omkring. Det andet er med til at bremse os, siger Henrik Kortermann.

En af mulighederne for at søge kunder lokalt er helt enkelt at prøve at møde dem - ansigt til ansigt. Det sker bl.a. ved et informationsmøde på Ærø i samarbejde d. 5. april, hvor håbet er, at nogle af øens 168 virksomheder med mere end tre ansatte kunne få lyst til at høre mere.

  • Af: