kirkekoncert: Kyndelmissefestivalen i Vor Frue Kirke rundes af med cd-aktuel duo ved orglet

svendborg: Torsdag den 3. marts klokken 19.30 sluttes kyndelmisse- festivalen i Vor Frue Kirke i Svendborg af med et brag af en orgelkoncert. Kirken nøjes denne aften ikke med én person ved orglet, men derimod to på samme bænk, når Vibeke Astner fra Vejle og Anne Kirstine Mathiesen fra Køge viser deres kunnen ved instrumentet.

De kendte og elskede toner fra Blomstervalsen, Bolchefeens dans, den russiske March, Kineserdansen og alle de andre sjove og fine satser fra Nøddeknækkersuiten af den russiske komponist Tchaikovsky er på programmet denne torsdag aften ved en festlig og utraditionel 4-hændig orgelkoncert.

Vibeke Astner og Anne Kirstine Mathiesen spiller værker, der er alt andet end orgelmusik, men musik fra ballettens og operaens verden. Der er nemlig også uddrag fra Bizet's opera 'Carmen' og Mozarts 'Tryllefløjten' på programmet.

- Umiddelbart skulle man ikke tro, at musikken egner sig så godt for dette instrument, men i kraft af orglets utallige og ofte meget sangbare klangkombinationer bliver resultatet faktisk ret vellykket. Så vellykket, at duoen har udgivet en ny cd, "Danser med Orglet", med nogle af værkerne optaget på det store Marcussen-orgel i Køge Kirke, fortæller organist ved Vor Frue Kirke, Povl Chr. Balslev.

Da der ved en firehændig orgelkoncert er meget at kigge på, og da orglet jo befinder sig bag i kirken opstilles der denne aften foran i kirken et lærred, hvorpå man kan følge de to musikere.

Årets kyndelmissefestival startede den 2. februar med meditativ orgelmusik - og ved den aktuelle koncert på torsdag handler det om, at lyset er kommet og foråret så småt er på vej!

  • Af: