svendborg: Et orkester med 64 år på bagen - selvfølgelig med udskiftninger gennem tiden - 43 albums og koncerter for fulde huse hid og did, det er, hvad der venter, når Kansas City Stompers går på scenen i Borgerforeningens guldsal sammen med sangerinden Rikke Mølgaard lørdag den 30. januar.

Kansas City Stompers, som faktisk spillede i Svendborg allerede i 1953, har lige udsendt deres lp/cd nr. 43, hvor Jesper Thilo er solist .Og orkesteret har de sidste fem år sat publikumsrekorder overalt i landets jazzklubber og koncerthuse - flere koncerter venter overalt i landet her i 2015.

Således er Kansas City Stompers det ældste orkester i Danmark, og det består af super professionelle musikere - og har altid gjort det: Alle i orkesteret har aldrig haft andet job end at spille musik,og flere af musikerne har igennem tiden været med på adskillige albums - både som backing for Sanne Salomonsen, Sebastian, Sven Asmussen, Mills Brothers John Mogensen, Eroll Garner, Bent Fabricius Bjerre m.fl. Og i perioden fra 1968 til 2000 var besætningen de mest anvendte studiemusikere i Danmark.

Den bedste sangerinde nogensinde

Om Rikke Mølgaard lyder det fra orkestret, "hun er den bedste sangerinde, vi nogensinde har haft med i orkesterets 64 årige virke". Og sangerinder har der ellers været mange af, bla.a. Monica Zetterlund, Lill Lindfors, Siv Malmqist, Daimi, Etta Cameron og Hanne Boel for blot at nævne nogle.

Men Rikke Mølgaard slår altså igennem sammen med Kansas, og mange synes, at hun minder om selve dronningen inden for jazzsang: Ella Fitzgerald!

Rikke Mølgaard bevæger sig dog i mange forskellige genrer og indspiller plader med bl.a. Big Fat Snake, Johnny Madsen og Stig Rossen, ligesom hun også er kendt for sine shows sammen med Finn Nørbygaard.

Ved koncerten den 30. januar, som begynder kl. 20, er besætningen i Kansas City Stompers: Storm Kleist, trombone, Ove Larsen, trompet, Niels Abild, klarinet, Palle Juhl Hansen, piano, Kurt Riedel, trommer, og Gert Rostock, bas/sang.

  • Af: