skoleavis: Elever fra 7.b på Vestermarkskolen i Vester Skerninge blev hyldet i byrådssalen på Svendborg Rådhus for deres journalistiske evner

svendborg: I sidste uge blev 7.b fra Vestermarkskolen i Vester Skerninge hædret i byrådssalen på Svendborg Rådhus, efter at klassen har vundet DM i skoleavis for 6.-7. klasser med avisen Vestermarken. En flot bedrift, fordi titlen er kommet i hus i konkurrence med ikke færre end 900 skoleklasser i hele Danmark.

Eleverne fik for deres store kunnen med ord og billeder rosende ord med på vejen af borgmester Lars Erik Hornemann og Mette Kristensen, formand for udvalget for Børn og Unge. Bl.a. blev eleverne rost for deres evne til at reflektere og være nysgerrige og få det sat ned på papir.

Mange emner

Vestermarkskolens vinderavis' indhold spænder fra emner om problemstillinger i forhold til religion, ungdomsprojekter og sundhed til portrætter af bl. a. youtube'eren Rasmus Brohave.

- Det er en flot avis, hvor I netop viser mangfoldigheden i verden. Jeg er sikker på, at de rigtige journalister kunne lære af jer, lød det bl.a. rosende fra borgmester Lars Erik Hornemann.

Mette Kristensen var helt enig og sagde:

- Især er jeg glad for den artikel, I har om sukkerpolitikken i Svendborg Kommune. Den har vi jo vedtaget i byrådet her i Svendborg. Og det viser netop, at I også tager fat på lokale politiske emner sammen med alle de andre interessante artikler i avisen.

Den hårde redaktør

Eleverne fortalte efter de flotte taler lidt om projektet, ligesom der blev svaret på nysgerrige spørgsmål fra både Mette Kristensen og Lars Erik Hornemann. Det er Pernille Larsen, klasselærer for 7.b, som har ledet avisprojektet, der fandt sted i uge 44 i efteråret.

- Det har været en spændede proces, hvor jeg selvfølgelig har haft rollen som "den hårde redaktør". Og vi har arbejdet intenst i en uge med alt fra idéudvikling og vinkling til sprog og layout inden deadlinen fredag klokken 17, fortalte Pernille Larsen, som var stolt og glad på sine elevers vegne.

Førstepræmien i skoleavis-konkurrencen var en check på 25.000 kr., som skal bruges på en klassetur, hvis kurs endnu ikke er bestemt.

Arrangementet i byrådssalen blev rundet af med sandwich og sodavand, inden turen igen gik til Vester Skerninge for 7.b, som måske gemmer på flere kommende journalister, der er klar til en karriere i medierne.

  • Af: