ny bog: Den lokale forfatter, Erik Bang Boesen, er aktuel med ny bog om indvandringens historie i Danmark

svendborg: Erik Bang Boesen vil gerne gøre det klart, at hans nye bog, "De Fremmede og os - Indvandringens historie i Danmark", ikke er en politisk bog, men en historie med et gran af humor.

- Det er betragtninger og tanker, som jeg gerne vil give videre til læserne, som så kan danne deres egne meninger, fortæller Erik Bang Boesen - en flittig læserbrevsskribent i både Fyns Amts Avis og Fyns Stiftstidende, hvor han optræder som en skarp debattør og samfundsrevser.

Erik Bang Boesen er ligeledes forfatter til bøgerne "Panik før lukketid" og "Fra demokrati til forbundsstat".

Er vi nu så danske?

Den aktuelle bog, som har været undervejs i tre år, fortæller i et let, levende og underholdende sprog om folkevandringer til og fra Danmark - og dermed også om Danmarks befolkningsmæssige udvikling. Lige fra istiden til de formodede første mennesker i Danmark og frem til nutidens former for flygtninge og indvandrere.

Læseren bliver præsenteret for et utal af spændende historier, blandt andet om Danmarks tilblivelse, Kong Dan, de polske roepiger fra Nykøbing Falster, hollænderne på Amager, tobaksjøderne, Danevirke, Nordsøimperiet og de spanske soldater i Svendborg.

- Ja der er faktisk meget Svendborg-historie, siger Erik Bang Boesen, som også i bogen fremhæver konger og dronninger, aser, herulere, vendere, vikinger, gøtere og mange andre.

Helt i tråd med forfatterens vision stiller bogen det store spørgsmål: Er vi nu så danske, som vi selv tror?

Det er det dansk, tyske forlag "BoD", som har udgivet "De fremmede og os", og derfra lyder det:

"Selv om bogen er lidt af en mursten på 400 sider, er den bestemt ikke kedelig. Det er historie fortalt på en ny og anderledes, samt ikke mindst både interessant og meget underholdende, måde".

Bogen kan købes hos alle boghandlere og på nettet, ligesom den senere udkommer som e-bog.

  • Af: