SVENDBORG: Forretningen hed Superkram, da Leif Jørgensen i 1992 startede op i Superkram som butikschef. Det gik der næsten 11 år med, inden forretningen i 2003 blev en del af kæden Din Aktive Isenkræmmer. Og i januar 2005 blev Leif Jørgensen selvstændig - stadigvæk under samme kæde og med samme adresse på Vestergade 167 ved Svendborg Storcenter. I dag - tre år senere - er adressen den samme, men forretningens navn er ændret til Svendborg Isenkram. Samtidig er forretningen og Leif Jørgensen blevet en del af De Frie Isenkræmmere.

- Det har en stor positiv betydning - både for vores kunder og for den daglige forretningsgang. Dermed ikke sagt, at det har været negativt at høre under Din Aktive Isenkræmmer. Men nu får vi større frihed, hvilket er godt i forbindelse med, at det er os på stedet, der kender til kundernes behov, fortæller Leif Jørgensen.

Kunderne får i øvrigt også nemmere ved at få byttet varer, idet der er tre butikker på Fyn, der hører under De Frie Isenkræmmeres i alt 30 butikker i Danmark.

Svendborg Isenkram vil fortsætte med det samme kendte personale og med stort fokus på dagligvarer, som forretningen altid har været kendt for. Men i øvrigt føres alt lige fra de billigere og "skæve" varegrupper til mærkevarer indenfor glas og porcelæn, køkkenredskaber og ting til personlig pleje.