nyt fra byen: Personalet på Under uret er klar til foråret med udvidede åbningstider, bordreservation over nettet, forårsmenu, månedens øl og ”Urets udvalgte”

svendborg: Personalet på ”Under Uret” i Gerritsgade har de seneste uger haft travlt med at planlægge forårets komme, og den populære café har i den anledning en række nye tiltag.

- Vi holder nu åbent på helligdage, hvilket jo også inkluderer alle påskedagene, fortæller indehaverparret Helle og Jan Hansen og forklarer tiltaget med, at både byens borgere, gæster og turister skal have mulighed for at nyde cafelivets glæder, når de besøger Svendborg på helligdage.

- Nu håber vi blot at solen og varmen snart får fat for alvor, så vi kan få gang i den udeservering, som så mange af vores kunder nyder så meget, siger Helle Hansen.

Hidtil har det været muligt at reservere bord på Under Uret ved telefonisk henvendelse - og det er det stadig, men nu har man også mulighed for at gøre det over nettet.

- Man kan døgnet rundt reservere et bord via vores egen hjemmeside eller på dinnerbooking.com - og det kan i flere tilfælde tilrådes, hvis man vil være sikker på at få et bord, siger Jan Hansen.

I køkkenet har kok Malene Tudborg til de kommende måneder kreeret en speciel forårsmenu, og igen er der tale om en menu lavet med friske råvarer og god kødkvalitet: Speltblinis med stenbidderrogn og basilikumcreme til forret. Hvidvinsmarineret lammeculotte med ristede svampe, kartoffeltårn, feta og sauce vierge til hovedret - og chokoladetærte med citronsorbet til dessert.

- Vi har stort fokus på vores råvarer og laver og serverer kun mad, vi selv har lyst til at spise. Hele vores koncept er jo bygget op om en café med kvalitetsprodukter, og her er maden så absolut i centrum og noget vi kærer meget om, siger Helle Hansen, mens gemalen har sit fokus et lidt andet sted: på øllet.

- Vi sælger mange forskellige øl-varianter - selvfølgelig også de mere kendte mærker, som de fleste stadig vælger. Men vi vil gerne hjælpe vores kunder med at bryde deres øl-vaner, og derfor har vi et tilbud til dem, der er friske på at prøve noget nyt.Det gør vi ved at lancere ”Bryd Vanen”, hvor vi løbende introducerer en ny øl, oplyser Jan Hansen.

Netop nu har Under Uret ”Brimbergen Blonde” i sine haner, en gyldenblond ale af belgisk type.

- I duften spores tydeligt noter af banan, pære og honningmelon - og den smager himmelsk på en lun forårsdag, lover Jan Hansen.

Endelig har Under Uret og restaurantchef Sussi Overlund, som netop er vendt tilbage efter veloverstået barsel, indført ”Urets Udvalgte”, hvor man hver dag mellem 15 og 17 kan få en ret til nedsat pris.

  • Af: